小虫网's Archiver

AD

missluo1314 发表于 2010-6-2 19:47

电饭煲手撕鸡的做法.

虫虫虫友..
请问下电饭煲手撕鸡的做法.
我想要半个鸡做.因为屋企得我一个人.况且我自己唔喜欢吃鸡肉既.
但女朋友话想吃.我又唔识.时都唔对煮饭吃了.一煮就系一日既.就系识炒两味.
其他一点都唔识..佢高三了.要"就住"既.我想俾点惊喜佢.等佢开心点.无甘辛苦.
上网稳咗好久.都未稳到点好既.所以..e763m_26 e763m_26 e763m_26 ..
或者帮我稳点营养餐都得.麻烦了.麻烦了..e763m_26 e763m_26
烦死了.. 有无点简单点方法呢?

小渔 发表于 2010-6-2 19:57

我爸爸教的是整只哦,怎么办?要不要教你。就是用电饭锅做的

stiler 发表于 2010-6-3 01:28

买包盐焗鸡粉,洗干净鸡肉,倒D盐焗粉落鸡肉度成半只腌制半个钟..然后丢落电饭煲,打开电源...无放水...等巨焗一阵..几时熟自己把握,熟左后摊冻,用手将肉撕晒落黎..撕剩骨头,骨头斩碎..然后倒小小麻油..芝麻,葱花...搅拌..搞掂...

小倩 发表于 2010-6-3 07:50

[b]回复 3楼(银牌) PID号:1715589 stiler 的帖子[/b]

讲到吃的,你马上出现了e763q_15

筱小 发表于 2010-6-3 09:33

[b]回复 3楼(银牌) PID号:1715589 stiler 的帖子[/b]

看到你的留言就在流口水了e763m_24

missluo1314 发表于 2010-6-4 00:33

也好啊.那你教我啊,谢谢.

页: [1]